Услуги

IP Transit

IP Transit

Услугата IP Transit обезбедува директен пристап на партнерите на “Go Net” и меѓународните добавувачи на Интернет. Искористете ги предностите на нашата безбедна, доверлива и IPv4/IPv6 IP мрежа со високи перформанси. Бидете во чекор со растечките барања на вашите клиенти за висококвалитетен пристап до Интернет со што е можно директно поврзување со најголемите страници со содржина на Интернет.
Нашето присуство во некои од најголемите IXP центри во Будимпешта и Франкфурт заедно со нашите национални и меѓународни “peering” партнери ни овозможува да обезбедиме избор на различни IP транзитни услуги – IP транзит Национален (peering), IP Transit International и директна посветена BGP сесија дo провајдери по ваш избор.

Предности на услугата IP Transit

  • Пристап со висока достапност и ниска латентност до глобалниот интернет столб
  • Гарантирана брзина и капацитет
  • Посветен пристап преку оптички влакна до нашата IP мрежа
  • Брза инсталација и надградба на капацитетот
  • Договор за стабилно ниво на услуга (SLA)
  • 24×7 поддршка

Технички спецификации

– 20 PoP во Македонија со различни опции за интерконекција
– Директно поврзување со добавувачите на Tier 1 и Tier 2 upstream
– Опции за брзина – до 10 Gbps

Други услуги за деловни корисници